Tizenhét év után elítélték a viszkis rabló unokaöccsét

Vágólapra másolva!
Két év fogházra ítélték Ambrus Attila unokaöccsét, akivel a viszkis rabló néven ismert férfi tizenhét évvel ezelőtt rabolt ki két pénzintézetet. A romániai férfi azóta jó útra tért, büntetését hazájában kell letöltenie.
Vágólapra másolva!

Két év fogházat kapott a Viszkis néven elhíresült bankrabló, Ambrus Attila unokaöccse. A férfit azért ítélték el a Fővárosi Ítélőtáblán kedden, mert 1993-ban Ambrussal közösen két fegyveres pénzintézeti rablást követett el.

A jogerős ítélet szóbeli indoklásában Czine Ágnes tanácselnök elmondta: a tetemes, elévülés határát megközelítő időmúlás miatt nagyon különös ügyről van szó. Nyomatékos enyhítő körülmény az is, hogy a cselekmény elkövetésekor a még egészen fiatal romániai férfi Ambrus Attila befolyása alatt vett részt a két bűncselekményben, majd rövidesen "kiszállt" - mondta. Azóta egy romániai kisfaluban törvénytisztelő életet él, családot alapított, gyermekeket nevel és dolgozik, továbbá cselekményét beismerte és nagyon megbánta - tette hozzá.

A férfit a román hatóságok 2008 őszén kerítették kézre, majd adták át Magyarországnak. A jogerős ítélet végrehajtására szülőhazájában kerül majd sor.