Gyanús csomag miatt bombariadó volt Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Gazdátlan csomagra bukkantak a repülőtéri dolgozók kedd késő este Ferihegyen, ezért le kellett zárni az érkező csarnok érintett szakaszát. A csomagban a rendőrök végül nem találtak semmilyen veszélyes tárgyat.
Vágólapra másolva!

Gyanús csomagot találtak kedden késő este Ferihegyen, a 2A terminálon. Szilágyi Károly, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta: reptéri dolgozók találták meg a csomagot, nem sokkal éjfél előtt. Elővigyázatosságból bombariadót rendeltek el, emiatt az érkező utasoknak fél óráig kellett várakozniuk. Induló gép nem volt, így a felszállást nem érintette mindez - tette hozzá Szilágyi.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) szerda reggeli közleménye szerint a bejelentés éjjel fél tizenegykor érkezett az elhagyott csomagról, amelynek a tulajdonosát a rendőrök két óra alatt megtalálták a közeli benzinkútnál. A repülőtér biztonsági előírásai szerint minden elhagyott csomagot potenciálisan robbanó eszköznek kell tekinteni. A repülőtér védelmi tervének megfelelően azonnali intézkedésként lezárták az érkező csarnok érintett szakaszát, a tűzszerészek pedig megvizsgálták a gazdátlan csomagot, melyben semmilyen veszélyt okozó tárgyat nem találtak.

A tulajdnost meghallgatták, majd szabadon engedték.