Száz család maradt fűtés nélkül Tapolcán

Vágólapra másolva!
Száz család maradt két napja fűtés és meleg víz nélkül egy tapolcai panelházban, miután a szolgáltató kikapcsolta a gázt. A közös képviselő szerint húsz lakás nem fizeti a közös költséget és a közüzemi számlákat sem, nekik köszönhető, hogy több mint hárommillió forinttal tartozik az épület az E.ON-nak. A tapolcai polgármester gyors segítséget ígért.
Vágólapra másolva!

Két napja nincs fűtés és meleg víz egy tapolcai panelházban, ahol mintegy száz család él. Az E.ON Hungária Zrt. kikapcsolta a gázellátást, mert a ház hárommillió forintos tartozást halmozott fel - mondta a ház közös képviselője, Nyírő Lajos.

Szerinte az eljárás igazságtalan és tisztességtlene, mert a szolgáltató ugyan előre értesítette őket a lépésről, de tárgyalási lehetőséget nem adott. Hozzátette, a száz család közül nyolcvan pontosan fizeti és fizette a számláit, velük szemben "különösen durva és jogtalan" az eljárás. A közös képviselő szerint a hatalmas tartozás húsz család miatt szakadt a nyakukba, ezek a családok 6,8 millió forintnyi közös költséggel is tartoznak, és ha ez a tartozás befutna, abból rendezhetné a ház a gázszámláját.

A közös képviselő szerint az E.On-nal lehetetlen tárgyalni, mert a rendszer mindig más ügyintézőt kapcsol, és nem érnek el "egy felelős vezetőt, akivel érdemben tárgyalni tudnának". Az E.ON szerint viszont a múlt év nyara óta már hat fizetési felszólítást küldtek a társasház vezetőinek, és a tartozásuk már a négymillió forintot közelíti. Ez idő alatt még csak részletfizetési kedvezményt sem kértek - mondta a cég sajtóreferense, Egyházy Nikolett. Mivel társasházként működő lakóközösségről van szó, rájuk nem vonatkozik a téli szolgáltatás-kikapcsolási tilalom - tette hozzá.

Az önkormányzat a vis maior helyzetre tekintettel kifizetné a ház tartozását, és a lakóközösség ezután nekik tartozna az összeggel, erről jelenleg a jegyző egyeztet - mondta Császár László, Tapolca fideszes polgármestere. Császár gyors megoldást ígért.