Belső vizsgálat indult a rendőrségen a miskolci paneltűz miatt

Vágólapra másolva!
Belső vizsgálatot rendelt el a miskolci paneltűz miatt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A vizsgálat azt próbálja kideríteni, hogy a rendőrségtől szivárgott-e ki az a felvétel, amelyen az hallható, hogy a paneltűz egyik áldozatával kétszer is beszéltek a tűzoltók telefonon.
Vágólapra másolva!

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el annak megállapítására, hogy a főkapitányság munkatársai adtak-e ki információkat a miskolci paneltűz miatt indult nyomozásról - mondta az [origo]-nak csütörtökön Soltész Bálint, a megyei kapitányság szóvivője.

A tűz tavaly augusztus 15-én keletkezett a miskolci Középszer utcában, egy lakóházban. Füstmérgezésben a helyszínen meghalt egy 39 éves asszony és 13 éves fia, később a kórházban meghalt a nő 16 éves lánya is. Az ügy miatt indult nyomozás lefolytatására a Borsoddal szomszédos Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki.

Soltész a rendőrségnél elrendelt belső vizsgálatról mindössze annyit mondott: az elmúlt napokban olyan információk kerültek ki az újságokhoz, amelyek a rendőrség nyomozati anyagához tartoznak. A szóvivő azt azonban nem akarta megnevezni, hogy pontosan milyen információkról van szó.

A Blikk kedden arról számolt be, hogy a tűzben meghalt édesanya kétszer is felhívta telefonon a lakásából a tűzoltókat és pontosan megmondta, hogy hol vannak. A telefonon beszélő tűzoltó ígéretet tett arra, hogy szól a helyszínen tartózkodó kollégáknak. A lap a beszélgetés leirata alapján számolt be minderről.

A Hvg.hu egy tűzoltósági belső jelentésre hivatkozva korábban azt írta: az oltás elején egy tűzoltó bekopogott a család lakásának ajtaján, de mivel nem jött válasz, tovább ment. Csak a később érkező csapat rúgta be az ajtót, és oltotta el a lakásban tomboló tüzet, de abba a szobába, ahol a haldokló családtagok voltak, ők sem mentek be.