Vesztegetés gyanúja miatt felfüggesztették a pénzügyőrség egyik parancsnokát

Vágólapra másolva!
Felfüggesztették a vám- és pénzügyőrség baranyai regionális parancsnokságának vezetőjét. A Baranya Megyei Főügyészség szóvivője szerint a parancsnok ellen vesztegetés és hivatali visszaélés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.
Vágólapra másolva!

A vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka szerdán felfüggesztette beosztásából a VPOP dél-dunántúli regionális parancsnokságának vezetőjét - közölte a vámhatóság csütörtökön az MTI-vel. Sipos Jenő, a VPOP szóvivője nem kívánt részleteket mondani az [origo]-nak, annyit közölt, hogy egyelőre nincs több információja az ügyről, és arról sem tudott semmit sem mondani, hogy mikor árulnak el részleteket.

A parancsnok ellen vesztegetés és hivatali visszaélés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást - mondta a Független Hírügynökségnek Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője. A Független Hírügynökség információi szerint a parancsnok az egyik pécsi elektronikai termékeket gyártó céghez próbált meg biztonsági embereket elhelyezni, cserében azt ígérte, hogy megkönnyíti a cég bizonyos termékeinek vámolását.