Madarakat és békákat próbált átcsempészni Nagylaknál egy olasz férfi

Vágólapra másolva!
Gólyatetemet is találtak annak az olasz férfinak az autójában, akit még szerda este állítottak meg a vámosok Nagylaknál. A férfi több száz fagyasztott madár- és békatetemet, illetve kilenc élő énekesmadarat szállított a kocsiban. Természetkárosítás miatt indult eljárás ellene.
Vágólapra másolva!

Több száz fagyasztott madártetemet és békát találtak a pénzügyőrök szerdán egy olasz férfi kocsijában Nagylaknál. A pénzügyőröknek az tűnt fel, hogy a kocsiban kilenc élő énekesmadár van kalitkákban. A tetemeket a csomagtartóban találták meg. Az elpusztított állatok között még gólya is volt.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának tájékoztatása szerint este állították meg az olasz autóst, mert feltűnt, hogy madarak vannak a kocsijában kalitkákba zárva. Az élő madarak között tengelic, kalandrapacsirta, valamint berki, mezei és házi verebek voltak. Az autót átkutatták, az utastérből és a tetőn lévő csomagtartóból összesen 238 példány tollas, illetve kopasztott és fagyasztott madártetem - fehérgólya, vörös nyakú lúd, fenyőrigó, fürj, pacsirta, gerle - valamint 200 békatetem került elő.

A szakértő előzetes véleménye alapján a megtalált állatok és tetemek védett fajokhoz tartoznak. Az olasz férfinek nem volt engedélye az állatok szállításához, ezért az állatokat és a maradványokat a pénzügyőrök lefoglalták. Az olasz sofőr ellen természetkárosítás miatt indult eljárás.