Elhúzódtak a dugók Budapesten a hó miatt

Vágólapra másolva!
Jól járhatók Budapest főútvonalai és a fontosabb mellékutak csütörtökön délelőtt. Az utakon 70 munkagép és 300 hómunkás takarítja a havat. A hó miatt többen ültek autóba, ezért a belvárosban délelőtt is előfordulnak dugók. A fővárosban eddig 3-3,5 centiméter hó esett.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön délelőtt 70 munkagép és 300 hómunkás dolgozik Budapest útjain - mondta az [origo]-nak Horváth László, a Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) helyettes szóvivője. Mint mondta, a főútvonalak tökéletesen járhatók, a kórházakhoz, klinikákhoz, a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakat folyamatosan tisztítják. A Fővinform szerint Budapest útjai többnyire vizesek, a magasabban fekvő mellékutcák latyakosak, hókásásak.

A közösségi közlekedésben nincs fennakadás, a BKV járatai mindenhol közlekednek. Az FKF mérései szerint eddig 3-3,5 centiméter hó esett a fővárosban. Az előrejelzés szerint délután megszűnik a havazás, az KFK munkatársai ekkor tudják megkezdeni a járatokhoz közel eső mellékutcák takarítását.

Reggel valószínűleg többen indultak el autóval, mint az megszokott, ezért egészen 11 óráig tartottak a dugók Budapesten - mondta az [origo]-nak Pongrácz Dániel, a Fővinform ügyeletese. Délben az Astoriánál és a Deák téren is dugók vannak. Az Astoriánál burkolatjavítás folyik, ezért a Károly körúton csak egy sávon lehet közlekedni. Az Erzsébet hídon baleset történt, ezért Pest felé csak az egyik sáv járható. Dugókat észleltek az Alagút közelében, az Astoria felé vezető utakon, az Erzsébet hídnál, a Kossuth utcában. A bekötő utak közül a Budaörsi úton lassú a haladás.

A fővárosban a havazás éjfél után kezdődött, az FKF folyamatosan takarította éjszaka az utakat. Az éjszakai műszakban 75 szóró munkagéppel végezték a síkosságmentesítést az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon.

A Fővinform szerint a hó elsősorban a magasabban fekvő területeken marad meg, de óvatosan kell vezetni a felüljárók és a hidak közelében, illetve Dunához közel eső utakon. (Az aktuális időjárásról bővebben itt olvashat.)