Vágólapra másolva!
Egy ház tetőszerkezetét próbálta ellopni két sátoraljaújhelyi férfi, egyikük azonban a tető szétszerelése után nem tudott lemászni a magasból. A tolvaj társa a tűzoltók segítségét kérte, akik azonban a rendőrökkel együtt érkeztek, és lefülelték az elkövetőket.
Vágólapra másolva!

Egy ház tetejének szétszerelése közben a tetőn ragadt egy sátoraljaújhelyi tolvaj, akit végül a tűzoltóknak kellett lehozniuk onnan - közölte csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség. A tolvaj egy társával a lakatlan ház tetőszerkezetének burkolatát és faanyagát akarta ellopni, de végül a rendőrök markában kötött ki.

A rendőrség szerint a két sátoraljaújhelyi férfi már korábban megkezdte munkáját a ház tetőszerkezetén, azt megbontották, majd a felszedett hullámpalákat ledobálták a földre. Másnap újra visszamentek a hátra maradt faanyagért, de ekkor egyikük fennragadt a tetőn. A tolvaj vagy nem tudott, vagy nem mert lejönni a háztetőről, és társának kezdett könyörögni, hogy hívjon segítséget - álla rendőrségi közleményben.

A másik tolvaj ekkor kihívta a tűzoltókat, akiknek azonban feltűnt a gyanús riasztás, és értesítették a rendőrséget is. A két hatóság egyszerre érkezett a helyszínre, s miután a tűzoltók lesegítették a tolvajt a tetőről, a rendőrök azonnal őrizetbe is vették.

A férfi társa ugyan elszaladt, de a nyomozók gyorsan beazonosították, mivel a páros korábbi hasonló ügyeik miatt már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a két elkövetővel szemben.