Vona bilije és a Jobbik vasökle is tetszett olvasóinknak

Vágólapra másolva!
Csak a Kormorán zenekar fellépése volt képes a negatív tartománba billenteni a mérleget Vona Gábor március 15-i beszéde alatt a közvetítést véleményező olvasóinknál. Vona nagy sikert aratott, amikor pártja ígéreteit sorolta, vagy tiszta tekintetű fiatalokról beszélt.
Vágólapra másolva!

Olvasóink élőben követhették Orbán Viktor, Mesterházy Attila és Vona Gábor március 15-i beszédét, és a beszédek alatt kinyilváníthatták nemtetszésüket vagy jelezhették, ha valami tetszett nekik. Vona, a Jobbik elnöke beszédére összesen 111 730 tapsot és 63 130 füttyöt kapott olvasóinktól. Az élő közvetítés adatai alapján olvasóink közül a legtöbben Vona beszédére voltak kíváncsiak, ő kapta a legtöbb reakciót. Ebben azonban szerepet játszhatott, hogy a közvetítés melletti üzenőfalon is megjelent az az információ, hogy a jobbik.hu élő közvetítése nem működött Vona beszéde alatt. Egy a beszédek közben feltett kérdésünkre pedig a válaszadók 32 százaléka azt írta, hogy Jobbik-aktivista. Az [origo] összeszedte Vona beszédének olvasóink által legjobbra és legrosszabbra értékelt pillanatait.

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének beszéde alatt gyakorlatilag végig a tapsok voltak többségben. A legtöbben akkor fejezték ki a nemtetszésüket - ez volt az egyetlen alkolom, amikor többen nyomták meg a fütty gombot, mint a taps gombot -, amikor Vona még nem is volt a színpadon, hanem a Kormorán együttes zenélt. A zenekar többször is képes volt a negatív tartományba húzni a közvetítés megítélését.

A legmagasabbra akkor kúszott a tapsok száma, amikor a Pörzse Sándor felkonferálta Vona Gábort. A miniszterelnök-jelölt ezután akkor aratott először nagy tetszést, amikor arról beszélt: fél tőlük a jelenlegi politikai elit, mert "tudják, hogy jön a Jobbik, és kiborítja a bilit". Hozzátette, hogy szerinte félelmében a Fidesz és az MSZP még ötleteket is lop tőlük. "Már az sem lepne meg, ha holnap Kövér László és Lendvai Ildikó közösen avatna egy Horthy-szobrot" - mondta.

A legnagyobb tetszést akkor aratta Vona, amikor a Jobbik ígéreteit sorolta: azt állította, hogy eltörlik majd a politikusok mentelmi jogát, dupla büntetést és akár életfogytiglant adnak majd a "politikusbűnözőknek", visszahívhatóvá teszik a képviselőket, és "megszüntetik a végkielégítéseket".

Olvasóinknak az is tetszett, amikor Vona azt mondta, kormányra kerülésük esetén újratárgyalják az államadósságot, bevonják a közteherviselésbe a multicégeket és a bankokat, közmunkához és szociális kártyához kötik a szociális segélyeket, és felszámolják a korrupciót.

Az utolsó nagy sikert akkor aratta Vona, amikor a "tiszta tekintetű fiatalokról" kezdett beszélni, akik egy "igaz magyar" generáció tagjai. Szerinte ők is bizonyítják, hogy "itt van a szebb jövő".