A rendőrség 2-kor bemutatja a tényői gyilkos fegyvereket

Vágólapra másolva!
A rendőrség kora délután bemutatja a brutális tényői gyilkosság elkövetéséhez használt eszközöket. A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőben egy négyfős család tagjainak - a szülők és két kislány - holttestét találták meg hétfőn. A rendőrség szerint gyilkosság történt, a falu polgármestere úgy tudja, családi tragédia történhetett.
Vágólapra másolva!

Négyes gyilkosság történt a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn, a községben két felnőttet és két gyermeket találtak holtan - közölte a rendőrség még hétfőn este az [origo]-val. Az áldozatok egy család tagjai, egy házaspár és két leánygyermek. Az áldozatok közül az édesanya 36 éves, az édesapa 37 éves, a gyerekek öt- és nyolcévesek voltak.

Kocsis Tünde, a megyei rendőrkapitányság szóvivője szerint a rendőrség elemzi az eddigi eredményeket, az áldozatok boncolása most is zajlik. Hivatalos tájékoztatást 14 órakor adnak sajtótájékoztatón - tette hozzá. A sajtótájékoztatón bemutatják a gyilkosságok elkövetéséhez használt eszközöket is.

Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a gyilkosság helyszíne, az Árpád utcai családi ház az 1600 lelkes falu legszélén, egy erdős részen található. Az épület új építésű, még bevakolva sincs, a kert sem rendezett. A kertben gyerekjátékok és kutyatartáshoz szükséges dolgok láthatók.

Éjszakára a rendőrség az egész utcát lezárt, senkit nem engedtek a ház közelébe. Egy, a család szomszédságában lakó idős asszony szerint este fél 7 körül jelentek meg a mentők és a rendőrök a háznál, ekkor tudták meg, hogy mi történt. A család tagjait kedves emberekként írta le. A szülők mindketten belsőépítészként dolgoztak Győrben. (Az [origo] beszélt a házaspár több ismerősével, erről itt olvashat bővebben.)

Reggel fél kilenc előtt nem sokkal visszatértek a házhoz a helyszínelők. Tudósítónk szerint a ház utca felőli, belátható oldalán nincs nyoma behatolásnak: az ajtón és a kapun nem látható sérülés, az ablakok épek - igaz, az egyik ablakon nincs üveg, csak fólia takarja.

A holttesteket egy látogatni induló rokon, a meggyilkolt családapa fivére találta meg a házukban hétfőn este hét óra körül - mondta az [origo]-nak hétfőn este Kocsis. A rendőrség szerint gyilkosság történt, az [origo] helyszíni forrásból úgy értesült, hogy valóságos vérfürdő volt a tényői családi házban. Kocsis szerint az egyértelmű, hogy brutális gyilkosságról van szó, a holttestek nem egy helyiségben voltak. A rendőrség több tanút is bevitt kihallgatásra az este.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A helyszínen készült fotóinkért kattintson a képre!

Varga Gábor, Tényő polgármestere kedden reggel a rendőröktől kapott információkra hivatkozva azt állította, a gyilkosságok hátterében családi dráma állhatott. Azt azonban nem akarta részletezni, hogy ez mit jelent - jelentette tudósítónk. A polgármester hatósági tanú is volt, ezért több órát töltött a házban, de arról nem akart beszélni, hogy mit látott bent. Láthatóan meg volt rendülve, azt mondta, "nem egy kellemes érzés".

A Független Hírügynökség úgy tudja, a rendőrség feltételezése szerint többen követték el a gyilkosságot, több gyilkos eszközt is találtak a családi házban.

A Kisalfold című megyei napilap internetes kiadása a helyszínről származó - közelebbről meg nem jelölt - forrásaira hivatkozva azt írta, a férj végezhetett a feleségével és két kislányával, majd saját magával is. A rendőrség ezt nem erősítette meg, ahogy a lapnak azt az információját sem, hogy a gyilkos fejszével és motoros fűrésszel végzett a családdal. Tudósítónk ugyanakkor kedden délelőtt hallotta, amint az egyik helyszínelő a ház előtt telefonon egy motorfűrészről beszélt, bár az nem világos, hogy milyen kontextusban említette a rendőr a fűrészt.