Nem értik az indítékot a Tényőn megölt házaspár ismerősei

Vágólapra másolva!
Az ismerőseik szerint rendezett életet élt, de nem volt kifejezetten jómódú az a tényői belsőépítész házaspár, akiknek holttestét hétfőn este találta meg egy rokonuk. Volt tanáruk szerint semmi nem utalt arra, hogy problémáik lennének. Az asszony egy győri cégnél dolgozott, a helyiek szerint nemrég volt balesete.
Vágólapra másolva!

Egy négyfős család tagjait találták meg holtan a Győr-Moson-Sopron megyei Tényő községben hétfőn este. Az édesanya 36 éves, az édesapa 37 éves, a gyerekek öt- és nyolcévesek voltak. A rendőrség kedden délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az apa ölte meg feleségét és gyermekeit, majd öngyilkos lett. (A tragédia részleteiről és a sajtótájékoztatón elhangottakról itt olvashat részletesen.)

"Semmiképpen sem úgy gondoltam rájuk, mint akikkel ilyen tragédia történhet"

Az [origo] kedden délelőtt telefonon és Tényőn beszélt a szülők több ismerősével. Ismerőseik szerint a házaspár rendezett életet élt, mindketten mérnökök, belsőépítészek voltak. Az anya belsőépítész tervezőként dolgozott egy győri tervezőirodában. Az [origo] telefonon megkereste a céget, ahol megerősítették, hogy az áldozat a munkatársuk volt, de minden további nyilatkozattól elzárkóztak.

A tragédia az Árpád utcában, a falu széli erdős részen álló családi házban történt. A családi ház új építésű, még bevakolva sincs, a kert sem rendezett. A kertben gyerekjátékok és kutyatartáshoz szükséges dolgok láthatók. A családanya iwiwes adatlapja szerint két kutyájuk volt: Bobi és Buksi.

Egy, a család szomszédságában lakó idős asszony szerint a meggyilkolt család tagjai nagyon kedves emberek voltak, mindig köszöntek neki. Nagyjából 2 éve laktak a faluban, de 5-6 éve kezdtek építkezni. A gyerekekről azt mondta, szép, szőke, hosszú hajuk volt. Egy másik szomszéd nő tudósítónknak nagyon rendes, jó körülmények között élő családként írta le a családot. Két autójuk is volt, nemrégen voltak síelni - álltotta. A férj szerinte gyakran volt otthon, mert sokszor onnan dolgozott, a feleség pedig a közelmúltban balesetet szenvedett, és műteni kellett a lábát. Az asszony vasárnap látta a család tagjait utoljára, akkor a gyerekek át is mentek hozzájuk az egyik nagyszülőjükkel.

A házaspár a győri művészeti szakközépiskolába járt, osztálytársak voltak - tudta meg az [origo] egy egykori tanáruktól. Az egyetemet a nő Sopronban, a férfi pedig Budapesten végezte el, mindketten belsőépítészek lettek. A tanár szerint a nő legutóbbi munkája a győri Famulus Hotel belsőépítészete volt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Kattintson a fotóra további képekért!

"Semmiképpen sem úgy gondoltam rájuk, mint akikkel ilyen tragédia történhet" - mondta a tanár. A helyi polgármester azt állította, és a Kisalföld című megyei napilap azt írta, hogy információik szerint elképzelhető, hogy a férj gyilkolta le a családot. Ezt az állítást a rendőrség nem erősítette meg. A tanár húsz éve ismerte a házaspárt, rendszeres kapcsolatban volt velük, nemrég találkozott és telefonon is beszélt az anyával, állítása szerint semmi jele nem volt annak, hogy bármilyen problémájuk lenne.

"Nem egy átlagos pali"

A házaspárnak volt egy közös vállalkozása, nemcsak tervezést, hanem kivitelezést is vállaltak - állította az [origo]-nak egyik ismerősük, aki állítása szerint éveken keresztül dolgozott velük különböző projektekben. Mindkettejük nagyon tehetséges és újszerű meglátásokkal dolgozó tervező volt - mondta, ezt a nő több egykori tanára is megjegyezte. Az [origo]-nak nyilatkozó ismerősük szerint ugyan visszahúzódó természetű, de nagyon normális, kiegyensúlyozott család volt. Hozzátette ugyanakkor azt is, a férfinak "furcsa természete" volt, nem szokványosan reagált dolgokra, "nem egy átlagos pali" volt. Ennek ellenére azt mondta, a gyilkosság olyan rejtély, amelyet nem tud felfogni.

A férfi a feleségével közös vállalkozás mellett egy győri székhelyű építészirodának is tagja volt. Az építésziroda egyik munkatársa az [origo]-nak annyit mondott, jó embernek ismerték meg a férfit, de a bővebb nyilatkozattól elzárkóztak.

A család egyik régi ismerőse az [origo]-nak telefonon azt mondta, az ismerősök megdöbbentek. Szerinte a házaspár zárkózottan élt, azt, hogy családi dráma áll a gyilkosság hátterében éppúgy elképzelhetetlennek tartják, mint azt, hogy bárki mással olyan kapcsolatban lettek volna, amiből ilyen indulatok keletkezhettek. Biztos, hogy nem a pénzükért ölték meg őket, mert nem voltak kiemelkedően jó anyagi helyzetben - mondta.