Az LMP-t is beperelnék a Balatonring hoppon maradt beruházói

Vágólapra másolva!
Kártérítési pereket indítanak a Balatonring befektetői, függetlenül attól, hogy végül megépül-e a Sávolyra tervezett pálya - írja a Népszabadság. Beperelnék többek között a Lehet Más a Politika pártot is, mert a befektetők szerint tudatos lejárató kampányt folytattak a beruházás ellen.
Vágólapra másolva!

Még nem dőlt el, hogy folytatják-e a sávolyi Balatonring építését, mert a spanyol befektetőnek ehhez hitelre lenne szüksége, de a 15,3 milliárd forintos állami kölcsönszerződést a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) mégsem köti meg velük. Kovács Bence János, a Grupo Milton tulajdonosa a befektetők álláspontját ismertetve azonban elfogadhatatlannak nevezte a Népszabadságnak az MFB érvelését a "váratlan jogi kockázatokról", és a kormány által tavaly novemberben garantált "visszavonhatatlan hiteligérvény" semmissé nyilvánításáról.

Kovács azt is elmondta: kártérítési perekre készülnek, függetlenül attól, hogy a pálya végül - például piaci hitelek igénybevételével - megépül-e. Részleteket nem árult el, csak annyit, hogy a Lehet Más a Politika (LMP) pártot is, amiért szerintük tudatos lejárató kampányt folytattak a Balatonring ellen, és olyan hamis tényállításokat tettek közzé, amelyek közrejátszhattak az MFB-hitel meghiúsulásában.

A lapnak Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke azt mondta, hogy a párt nem állításokat tett, hanem kérdéseket fogalmazott meg a beruházással kapcsolatban a sajtóhírek alapján. Az LMP a nyilvánosságra került tények ismeretében fogalmazott úgy, hogy ésszerűtlen és jogszerűtlen a sávolyi beruházás - tette hozzá.

A sávolyi hitelkérelem elutasításáról itt olvashat, az ügyről szóló összes cikkünket pedig itt megtalálhatja.