Molotov-koktélt dobtak négy házra Siófokon

Vágólapra másolva!
Molotov-koktélt dobtak négy házra csütörtökre virradóra Siófok romák lakta részén. Három gyúlékony anyaggal töltött üveg nem robbant be, így nem okozott kárt, a negyedik esetben meggyulladt ugyan, de senki nem sérült meg. A rendőrség nyomoz, a megtámadott családok félnek, nem mernek otthon aludni.
Vágólapra másolva!

Négy házra dobtak gyúlékony anyaggal teli üveget ismeretlenek csütörtökön hajnalban Siófokon - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A négy támadás során mindössze egy Molotov-koktél gyulladt be, senki nem sérült meg. A Független Hírügynökség úgy tudja, valamennyi megtámadott házban roma családok élnek. A sajtóreferens a támadás tényét megerősítette, de további részletekről a nyomozás érdekei miatt nem adott tájékoztatást.

A támadások Siófok dél-keleti városrészében, a többségében romák lakta utcákban történtek. A házakban kisgyermekek is élnek, a lakók mindenütt otthon voltak, amikor a támadás-sorozat történt. A családok azt mondták, rettegnek, és nem mernek ezentúl otthon aludni, bár három család észre sem vette a támadást, mivel a gyúlékony anyaggal megtöltött befőttesüvegek nem gyulladtak meg.

Mindössze egy háznál volt kisebb tűz, a ház utcafronti fala gyulladt meg, de komolyabb kár nem keletkezett. Az itt élő család tett bejelentést a rendőrségnél.

A támadások egyébként nehezen megközelíthető, eldugott kis utcákban történtek. Az egymástól pár száz méterre lévő házak úgy helyezkednek el, hogy mindegyiket útba ejtve nem lehet autóval egyenes úton, könnyen kereket oldani. Valamennyi megtámadott család rokoni kapcsolatban áll egymással.