MTV: Száz eurót kapott a BKV fénymásolóit vizsgáló céget átvevő vajdasági magyar

Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió híradója szerint száz eurót fizettek egy vajdasági magyarnak a BKV fénymásolóit vizsgáló cég tulajdonosai azért, hogy a férfi vegye a nevére a céget. A fénymásolós szerződés miatt a BKV feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

Száz eurót, azaz körülbelül 26 ezer forintot fizettek egy vajdasági férfinak az Optimismo Kft. átvételéért a magyar tulajdonosai a cégnek, amely a fénymásoló-állomány felméréséről kötött szerződést a BKV-val 2007-ben - közölte a Magyar Televízió híradója péntek este. A Magyar Nemzet tavaly szeptemberben számolt be róla, hogy a BKV közel húsz millió forintot fizetett ki a cégnek, a BKV vezérigazgatója pedig feljelentést tett a szerződés miatt nagy kárt okozó bűncselekmény gyanújával. Többek között e szerződés miatt lett gyanúsított Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója. Antal március elején egy interjúban azt mondta: ebből a pénzből elődje, Aba Botond végkielégítését "rendezték".

Az MTV híradójának nyilatkozott a vajdasági férfi, Kiralj Arpad, aki 2007 szeptemberében vette át a céget. Rajta kívül volt még egy új tulajdonos, szintén vajdasági magyar. "Száz eurót kaptam, tehát ezt azért kaptam, hogy elmentem Pestre, aláírtam, hogy tulajdonosa vagy társtulajdonosa leszek ennek a cégnek" - mondta a Híradónak Kiralj Arpad.

Az adás-vételt egy óbudai ügyvédi irodában intézték. Az ügyvédnő nem akart nyilatkozni az MTV-nek, de azt mondta: emlékszik a szerződésre. Annyit mondott, ő nem látta, hogy valaki pénzt kapott volna. Kiralj Árpád szerint az Optimismo-t ketten képviselték a tárgyaláson.

Az MTV információi szerint a két korábbi tulajdonos egy másik régi cége vezete az Apeh adóslistáját is, hárommilliárddal tartozik, de ennek a cégnek is két határontúli magyar már a tulajdonosa.