Átvágott gázvezeték miatt telepítettek ki 50 embert Baranyában

Vágólapra másolva!
Nagynyomású gázcsövet vágott át egy munkagép szombaton a Baranya megyei Kozármislenyben. Az elvágott cső miatt körülbelül 20 házat kellett kiüríteni, de estére mindenki visszatérhetett az otthonába,és a gáztis visszakapcsolták.
Vágólapra másolva!

Mintegy húsz épületet kellett kiüríteni a Pécshez közeli Kozármislenyben, miután egy munkagép átvágott egy nagynyomású gázcsövet. A rendőrség tájékoztatása szerint a szombat délutáni baleset miatt a környéket elkerítették, személyi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelem szerint a húsz házból csaknem 50 embert kellett kiköltöztetni a biztonság kedvéért. A tűzoltók vízpermettel locsolták a gázt, hogy ne terjedhessen szét és ne robbanjon be. Varga Ivett, az Eon földgázszolgáltató sajtóreferense azt mondta, hogy egy 4 bar nyomású, 110 milliméteres polietiléncsövet vágott át egy helybéli, kapubeálló építése közben.

A sérült gázvezetékszakaszt "kizárták" a rendszerből a szakemberek. Délután 40 fogyasztónál nem volt gáz, de estére majdnem mindenhol helyreállt a szolgáltatás. Jelenleg annál az egy embernél van még probléma, aki megsértette a vezetéket a munkagéppel. Az ügy kapcsán a rendőrség eljárást indított, hogy kiderítsék, ki felelős a történtekért.