Korlátozzák a Cozma-ügy kiengedett gyanúsítottjainak mozgását

Vágólapra másolva!
Nem hagyhatja el lakóhelyét, illetve házi őrizetbe került a Cozma-ügyben garázdasággal gyanúsított öt férfi. A pénteken szabadlábra helyezett gyanúsítottak ellen külön eljárás folyik, a Marian Cozma megölésével gyanúsítottak továbbra is előzetesben vannak.
Vágólapra másolva!

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság a Cozma-ügyben azzal a négy gyanúsítottal - az enyingi K. Sándorral, R. Istvánnal, S. Tamással és a pécsi illetőségű K. Róbertttel - szemben, akiknek az előzetes letartóztatását pénteken szüntették meg. Ötödik társuk, a pécsi K. Henrik házi őrizetbe került az eddigi előzetes letartóztatás helyett - közölte a Veszprém megyei rendőrség sajtóosztálya.

Az öt férfit csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják, ezt az eljárást elkülönítve kezelték a Cozma-ügytől. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A rendőrség kiemelte, hogy az emberölés gyanúsítottjai továbbra is előzetes letartóztatásban vannak.

Az öt, garázdasággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatásának megszüntetéséről szóló elsőfokú határozat nem jogerős.