Hamis ötezresek szálltak a szélben Lepsényben

Vágólapra másolva!
Két- és ötezres bankjegyek voltak rányomtatva azokra a megégett papírlapokra, melyeket a hétvégén találtak járókelők a Fejér megyei Lepsényben. A papírokat egy vegyesbolt előtt sodorta a szél, erre figyeltek fel a környékbeliek. Közben kiderült, hogy a környéken valaki fizetett is hamis pénzzel.
Vágólapra másolva!

Megégett papírokat sodort a szél Lepsényben, amelyekről kiderült, hogy kélt- és ötezres bankjegyek vannak nyomtatva rájuk. A bankjegy-lenyomatok rosszul sikerültek, az égetéssel feltehetően a selejtet próbálták megsemmisíteni a hamisítók. A vegyesbolt előtt a papírokat megtalálók rendőrt hívtak - közölte a Fejér megyei rendőrség.

A rendőrök a vizsgálat közben kiderítették, hogy valaki hamis pénzzel akart fizetni egy boltban. A személyleírás alapján sikerült beazonosítani, majd egy kocsmában megtalálni a 34 éves mezőszentgyörgyi férfit.

A rendőrök szerint kiderült, hogy az üzletben egy férfi próbálkozott hamis pénzzel, de nem ismerték fel. Egy másik boltban már ismerősnek tűnt a személyleírás, a rendőrök beazonosították és vasárnap délelőtt egy kocsmában meg is találták a 34 éves mezőszentgyörgyi férfit. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség vizsgálja a férfi által fizetésre használt ötezres és a megégett nyomtatások közötti összefüggést - közölte a rendőrség.