Eltiltották az egyenruha viselésétől Kiss Ernő tábornokot

Vágólapra másolva!
Se rendőri egyenruhát nem viselhet, se rendfokozatot nem használhat többé péntektől Kiss Ernő nyugalmazott rendőrtábornok - rendelte el az igazságügyi és rendészeti miniszter. A rendőrség közleménye szerint Kiss viselkedése rombolta a rendőrség megbecsülését és tekintélyét. A nyugalmazott tábornokot szerda éjjel részegen, hiányos öltözetben találta meg egy járókelő a XII. kerületben.
Vágólapra másolva!

Az igazságügyi és rendészeti miniszter az országos rendőrfőkapitány előterjesztésére péntektől eltiltotta az egyenruha viselésétől és a rendfokozat használatától Kiss Ernő nyugalmazott rendőrtábornokot - közölte honlapján a rendőrség. A közlemény szerint a nyugállományúakra vonatkozó szabályok szerint ezen kívül más intézkedési, beavatkozási lehetősége nincs a miniszternek. "A több esetben nyilvánosságot kapott - részben szándékos tevékenységből fakadó - cselekmények a rendőrség megbecsülését és tekintélyét rombolják, valamint a közvéleményben megbotránkozást keltenek, ezért a rendőrség elhatárolódik a nevezett cselekményeitől" - olvasható a rendőrség közleményében.

Kisst szerdán éjjel a XII. kerületben találták meg vérző fejjel, hiányos öltözetben, részegen. Csütörtök este saját lábán távozott a kórházból. (Erről korábbi cikkünkben, itt olvashat.)

Kiss 2003 májusától 2007. november 23-ig Angyalföld rendőrfőkapitánya volt. Vezetői megbízatását indokolás nélkül vonta vissza az országos rendőrfőkapitány.

Kisst egy másik eset miatt ittas vezetéssel és a hatóság félrevezetésével vádolják. A vád szerint 2007. novemberében részegen nekihajtott több parkoló autónak, majd azt próbálta elhitetni a hatóságokkal, hogy ellopták az általa használt autót, és egy hasonmása vezetett. A nyugalmazott tábornok a bíróságon nem tett vallomást, de tagadta bűnösségét. 1994 májusában szintén egy ittas vezetéses ügy miatt függesztették fel az ORFK gazdaságvédelmi főosztályvezetői állásából.

Kiss a1996. szeptember 1-jétől a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot vezette főigazgatóként, és ő volt az országos rendőrfőkapitány helyettese i. Az Orbán-kormány hivatalba lépésekor az ORFK bűnügyi főigazgatója lett. E posztjáról hivatalosan egészségügyi okokból váltották le. A leváltásának előzménye az volt, hogy 1998 novemberében levizelte a Teve utcai rendőrszékházat. Akkor azzal védekezett, hogy túlhajszolt életvitele miatt feszültségoldó gyógyszert szed, és ez válthatta ki azt a rosszullétet, amely miatt könnyített magán.