Tolvajok miatt szűnt meg az áramellátás a kecskeméti repülőtéren

Vágólapra másolva!
A kecskeméti repülőtéren két férfi ellopott egy kábeldarabot, ami miatt megszűnt az áramellátás. A tartalékáramkör üzembe helyezésének köszönhetően nem történt baleset. A rendőrök tetten érték a két férfit, akik autóval érkeztek a helyszínre, annak ellenére, hogy nem volt jogosítványuk.
Vágólapra másolva!

Repülési idő alatt ellopott egy három méter hosszúságú kábeldarabot két férfi a kecskeméti repülőbázishoz tartozó, a kerítésen kívül nyitva lévő irányítóházból, emiatt áram nélkül maradtak az ott működő biztonsági berendezések csütörtökön - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

A tápkábel átvágásának következtében a műszerek áramellátása megszűnt, ez azonnali jelzést váltott ki, mert a leszállást segítő jeladó működésképtelenné vált, ami nagy mértékben veszélyeztette a légi közlekedés biztonságát - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Mihályné Bornemisza Eleonóra.

A szóvivő szerint a repülőtér emiatt átállt tartalékáramkörre, hiszen az adott időpontban a légtérben repülés volt. A szóvivő azt mondta, hogy a rendőrök és a reptér dolgozói egy időben érkeztek a helyszínre, ahol tetten érték a két férfit, valamint egy 9 éves fiút. A tolvajok személygépkocsival érkeztek a helyszínre, annak ellenére, hogy egyiküknek sem volt jogosítványa.

A két férfi ellen lopás vétség és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, egyiküket kiskorú veszélyeztetése miatt is felelősségre vonják - fűzte hozzá a szóvivő.