Mentőhelikopter bénította meg a Nagyvárad tér környékén a forgalmat

Vágólapra másolva!
Egy épületről lezuhant, súlyosan sérült munkás miatt mentőhelikopter szállt le a Nagyvárad térre kedd délelőtt. A helikopter miatt lezárták az Üllői utat, amitől megbénult a környék forgalma. A sérültet végül mentőautó vitte kórházba.
Vágólapra másolva!

Egy mentőhelikopter miatt állt a forgalom Budapesten a Nagyvárad téren, kedden délelőtt. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, a helikoptert egy Haller utcai baleset sérültjéhez riasztották, és mivel a környéken máshol nem tudott leszállni, a Nagyvárad téren landolt, és várakozott. Az Üllői utat erre az időre teljesen lezárták.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője azt mondta: az egyik Haller utcai ház padlásán történt a baleset, egy létráról esett le valaki, a mentőhelikoptert hozzá riasztották, a tűzoltók segítettek lehozni a sérültet. Ezt megerősítette Győrfi Pál, a mentők szóvivője is, aki szerint végül egy mentőautó vitte kórházba a sérültet.

Győrfi a kedd délelőtt történt balesetről annyit közölt, hogy az 50 év körüli férfi a IX. kerületi Haller utcában dolgozott egy építkezésen, amikor lezuhant a tetőről. A férfi súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett, amikor bezuhant az épület tetőterébe - tette hozzá.

Mivel nem volt elérhető mentőautó a környéken, egy mentőhelikoptert riasztottak, amely 3-4 perc alatt ért el a budaörsi légibázisról a Nagyvárad térre, ahol leszállt. Eközben egy mentőautó is a helyszínre ért, így végül azzal vitték a sérültet a Merényi Gusztáv Kórházba. A helikopterre, illetve az abban található életmentő berendezésekre is szükség volt - mondta a szóvivő, aki szerint az, hogy városi környezetben landol egy mentőgép, nem egyedi eset.

A Független Hírügynökség szerint az autósokat az Orczy út felől a Könyves Kálmán körút felé terelték, az Üllői útról érkezőknek pedig az Elnök utca felé kellett kerülniük. A mentőhelikopter körülbelül negyed 11-kor szállt le a térre, és mintegy félórát várakozott ott, közben a környék forgalma megbénult. A forgalom háromnegyed 11-kor indult meg újra a Nagyvárad téren.