Szöget szórva menekültek a rendőrök elől a tolvajok

Vágólapra másolva!
A rendőrautók elé szöget szórva próbálták lerázni egy banda tagjai az üldözőket Győr-Moson-Sopron megyében. A társaság szombat hajnalban tépett ki a helyéről egy bankautomatát.
Vágólapra másolva!

Szombaton hajnali fél négykor jelezte a riasztó és egy szemtanú, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Halászin kitépték a falból a takarékszövetkezet bankautomatáját - mondta az MTI-nek Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az MTI rendőrségi forrásból származó értesülése szerint a pénzkiadóban több mint ötmillió forint lehetett.

A rendőrök üldözőbe vették a két személyautóval és egy furgonnal menekülő bűnözőket, de az akciót - harminc kilométeres hajsza után - fel kellett adniuk, amikor az M1-es autópályára Lébénynél felhajtó bűnözők kettesével összehegesztett, négy centis szögeket szórtak az útra. A négy rendőrautó kerekeit kilyuggató fémdarabokból legalább egy kilónyit gyűjtöttek össze bűnjelnek.

Az alezredes hozzátette: vizsgálják, hogy van-e összefüggés a mostani és a március közepi szöges üldözés között. Akkor egy lopott szlovák rendszámmal felszerelt, Németországban meglovasított személyautóval menekültek bűnözők az őket igazoltatni próbáló rendőrök elől, majd (miután defektet kaptak) gyalogszerrel tűntek el az egyik kertes házas elővárosban.