Tíz évet kapott a zárkatársát megerőszakoló elítélt

Vágólapra másolva!
Tíz év fegyházbüntetést kapott egy 51 éves férfi, aki még 2005-ben, a szegedi börtönben több zárkatársát bántalmazta, megalázta és megerőszakolta. Korábban erőszakos közösülés miatt zárták börtönbe, a csütörtökön kiszabott jogerős büntetést testi sértés, kifosztás, zsarolás, szemérem elleni erőszak miatt kapta.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a mezőgyáni férfit, aki a Szegedi Fegyház és Börtönben több zárkatársát bántalmazta, kifosztotta és fajtalankodásra kényszerítette. A bántalmazások és az erőszakos közösülések még 2005-ben történtek.

A szegedi börtön kórházkörletének egyik zárkájában, 2005 márciusában az akkor 47 éves, erőszakos közösülés miatt elítélt férfi két társával megvert és megrugdosott egy rabot. Az áldozat korábbi gerincsérülése miatt két mankóval tudott csak járni, a bántalmazás miatt azonban eltörött a szegycsontja és a bordája is. A férfiak, akik elvették a karóráját, dohányát és cigarettapapírját, arra kényszerítették a férfit, hogy mondja azt, szállítás közben bántalmazták.

Ugyanebben az évben, júliusban a csütörtökön elítélt férfi egy zárkában volt egy nála gyengébb fizikumú, büntetlen előéletű sértettel. A vádlott megfélemlítette a zérkatársát, hogy adja át neki az értékeit - többek között cigarettáját, kávéját, ruhaneműit -, és a börtön kantinjában is vásároltatott magának hasonló termékeket. Áldozatát többször meg is erőszakolta. A folyamatos fenyegetések alatt álló sértettnek - akit a vádlott női néven szólított, és többször is megalázott - a férfi helyett be kellett ágyazni, a ruháit mosta, gyakran a lábait, hátát masszírozta.

A bíróság szerint a vádlott a büntetése alatt más, vele egy körletben lévő, gyengébb fizikumú elítéltek csomagjait, vagyontárgyait is elvette, és többeket is megalázó cselekedetekre kényszerített, bántalmazott.

Az elítélt férfi az eljárás során végig tagadta a vádakat, csütörtökön a táblabíróság előtt is több mint fél órán át bizonygatta ártatlanságát. Végül testi sértés, többrendbeli kifosztás, szemérem elleni erőszak, kényszerítés, zsarolás miatt ítélték el, mint többszörös visszaesőt.