A dolgozók kecskeméti letelepedését is támogatná a Mercedes

Vágólapra másolva!
Százan már dolgoznak a Mercedes kecskeméti gyárában, de mivel egyes szakmákban munkaerőhiánnyal számolnak, így akár a dolgozók letelepedését is támogatná a német autógyár.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint halad a Mercedes kecskeméti gyárának építése, ahol már százan dolgoznak, a kulcsemberek keresésének folytatásával együtt a jól képzett szakmunkások és technikusok válogatását is hamarosan megkezdik - írta a Népszabadság.

Az üzemben a jövő év végén már előszériás Mercedesek készülnek, 2012-ben indul az üzemszerű sorozatgyártás, 2011 végéig 2500 embert kell felvenniük.

A Daimler konszern és Mercedes-Benz magyarországi kommunikációs vezetője Sztipichné Kozári Edina elmondta, logisztikai, műszaki ellátás, karbantartási, informatikai, beszerzési, pénzügyi és humánpolitikai területeken folyik már a munka, s a létszám fokozatosan bővül, az említett munkakörök mindegyikébe várják a szakembereket.

Schmiedt László HR-menedzser arra a kérdésre, hogy a járműiparban általános szakemberhiány mellett képesek lesznek-e minden területen feltölteni a létszámot, elmondta: az elektronikai, és mechatronikai szakemberek toborzása nagyobb energiát igényel. Néhány területen hiány van: karbantartóból, mechatronikusból, karosszériásból és fényezőből a becslések szerint szakmánként 100-150 fővel kevesebb a rendelkezésre álló munkaerő. Épp ezért a cég támogatja a dolgozók letelepedését is.