Kilenc ferihegyi járatot töröltek az izlandi vulkánkitörés miatt

Vágólapra másolva!
Már kilenc járatot töröltek Ferihegyen egy izlandi tűzhányó kitörése miatt. A légkörbe került vulkáni hamut ugyanis a brit szigetek fölé vitte a szél, emiatt számos repülőteret le kellett zárni Nagy-Britannia-szerte.
Vágólapra másolva!

Délelőtt már kilenc Budapestről induló járat törlését jelentették be a légitársaságok a ferihegyi repülőtéren az izlandi vulkánkitörés miatt, de a helyzet percről percre változik, így délután további törlésekre lehet számítani - közölte Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője. Az utasoknak azt javasolják, hogy a repülőtérre indulás előtt tájékozódjanak a repülőtér honlapján, vagy vegyék fel a kapcsolatot légitársaságukkal, hogy megtudják, milyen más időpontokban és módon juthatnak el a kívánt célállomásra.

Az izlandi tűzhányó kitörése miatt szinte teljesen összeomlott csütörtökön délelőtt Nagy-Britannia légi közlekedése. Több Budapest-London járatot is törölni kellett. A brit szigetek fölé sodródott vulkáni hamu - amely súlyos károkat okozhat a repülőgépek hajtóműveiben - már éjszaka is fennakadásokat okozott, de délelőttre teljesen lezárták a három legnagyobb skóciai város, Edinburgh, Glasgow és Aberdeen repülőtereit. Ugyancsak leállt a forgalom Manchesterben, Liverpoolban, Newcastle-ben és Birminghamben. A két legnagyobb légikikötőben, a Londont kiszolgáló Heathrow-n és Gatwicken összesen 250 járatot töröltek.