Brüsszeli ügyei miatt nem ér rá nyilatkozni Bokros

Vágólapra másolva!
Brüsszeli teendőire hivatkozva nem nyilatkozik Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje pártja választási vereségéről és a további terveiről. Bokros vasárnap óta nem szólalt meg, hétfőn Brüsszelbe utazott.
Vágólapra másolva!

Az MDF a vasárnapi első fordulóban mindössze 2,67 százalékot szerzett, így kiesett a parlamentből. A vereség miatt Dávid Ibolya MDF-elnök még aznap este lemondott, Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje és európai parlamenti képviselője viszont eddig nem nyilatkozott az ügyben. Bár ott állt a pártelnök mellett vasárnap a vereség bejelentésekor, nem szólalt meg.

Az [origo] hétfőn kereste a miniszterelnök-jelöltet, de az MDF csak annyit mondott, Bokros előre tervezett programja miatt Brüsszelbe utazott, ezért nem tud nyilatkozni. Miután az MTI szerint Bokros neve a héten még az MDF lehetséges következő elnökeként is felmerült, az [origo] csütörtökön ismét megkereste azzal, értékelje a választási eredményt, és beszéljen további terveiről.

Az MDF sajtóosztálya azt válaszolta, "jelen pillanatban a brüsszeli és a strasbourgi teendők nem adnak lehetőséget a magyarországi interjúkra". Mikor jeleztük, hogy akár telefonon is szívesen készítenénk interjút Bokros Lajossal, a sajtóiroda megismételte a választ.