Nyolc hónap börtön óvoda, iskola és kórház fosztogatásáért

Vágólapra másolva!
Nyolc hónap börtönt kapott az az óvodát, iskolát és kórházat fosztogató tolvaj, akit Berettyóújfaluban fogtak el.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárással nyolc hónap börtönbüntetést szabtak ki arra a hajléktalan férfira, aki Berettyóújfaluban egy nap alatt egy óvodából, egy iskolából és a városi kórházból is több dolgozó pénztárcáját lopta el - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Kelemen Éva rendőr hadnagy tájékoztatása szerint március 17-én reggel a férfi a városi Tisza István Kórház pathológiájára ment be, látogatásra hivatkozva. Onnan egy dolgozó pénztárcáját lopta el, benne több tízezer forinttal, de az alkalmazottak észrevették a lopást és visszavették tőle a pénzt, majd hívták a rendőrséget.

Kihallgatása után a férfi egy közelben lévő általános iskola konyhájának öltözőjébe besurranva vitte el két ott dolgozó pénztárcáját. A férfit a rendőrök aznap már másodjára is elkapták a közeli buszpályaudvar várótermében és megtalálták nála a pénztárcákat, amelyekből a készpénz és a bankkártya hiányzott. Kihallgatása során elmondta, hogy a pénzből élelmet és italt vásárolt, a többit játékgépen eljátszotta.

A férfit ezt követően előzetes letartóztatásba helyezték. Az ellene indult eljárás során továbbá az is kiderült, hogy a kórházi lopása előtt, ugyanazon a napon még egy közeli óvodába is bement és az egyik nyitott irodából egy pénztárcájával távozott. A kórház mosdójában megtalált tárcából szintén a készpénz és a bankkártya hiányzott.

A férfivel szemben a rendőrség gyorsított eljárást folytatott le, majd bíróság elé állította. A bűncselekmények miatt a Berettyóújfalu Városi Bíróság szerdán jogerősen nyolc hónap börtönbüntetést szabott ki.