Újabb gyanú a reptéri vesztegetési ügyben

Vágólapra másolva!
Bizalmas információk kiszivárogtatásával is gyanúsítják a BKV és a Budapest Airport egykori jogi igazgatóit - írja a Magyar Nemzet. A két egykori magas beosztású tisztviselőt még tavaly vették őrizetbe vesztegetés gyanújával.
Vágólapra másolva!

Újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség Sz. Györgyöt, a BKV egykori jogi igazgatóját és R. Krisztinát, aki a Budapest Airportnál töltött be hasonló pozíciót - írja a Magyar Nemzet.

A lap idézi az ügyben nyomozó Repülőtéri Rendészeti Igazgatóság szóvivőjét, aki szerint a két jogászt azzal gyanúsítják, hogy egy reptéri fejlesztéssel kapcsolatban, gazdasági titoknak minősülő információkat szivárogtattak ki egy vállalkozónak. Azt nem tudni, konkrétan mely cégről van szó.

A két jogi igazgatót tavaly decemberben vették őrizetbe, és azzal gyanúsították meg őket, hogy különböző ügyvédi irodákkal úgy kötöttek szerződéseket, hogy a kifizetett összeg egy részét visszajuttatták a jogi igazgatóknak, illetve az ügyvédi irodák túlszámláztak, vagyis el nem végzett munkát is kiszámláztak a repülőteret üzemeltető társaságnak.