Hatályon kívül helyezték a mentős halálról szóló ítéletet

Vágólapra másolva!
Kedden a Csongrád Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte azt az elsőfokú ítéletet, amely a hódmezővásárhelyi kórház egyik orvosát marasztalta el egy 67 éves mindszenti férfi ellátásával kapcsolatban. A bíróság szerint az ítélet megalapozatlan volt.
Vágólapra másolva!

A Csongrád Megyei Bíróság kedden hatályon kívül helyezte azt az elsőfokú ítéletet, amely a hódmezővásárhelyi kórház egyik orvosát marasztalta el egy 67 éves mindszenti férfi ellátásával kapcsolatban.

A tanácsvezető bíró a végzés indoklása során kifejtette: az orvost foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében bűnösnek kimondó ítélet olyan mértékben megalapozatlan, hogy az érdemi felülvizsgálatra alkalmatlan. A megismételt eljárásban a Szegedi Városi Bíróság egy másik bírájának kell eljárnia.

A 67 éves mindszenti férfi 2007. április 6-án halt meg. A beteget előbb a hódmezővásárhelyi kórházba szállították, majd innen a kocsit továbbküldték a szentesi kórházba. A Szentes felé vezető úton azonban a férfinek megállt a szíve, és már nem sikerült újraéleszteni. A férfi halála azért kapott jelentőséget, mert az az egészségügyi reform több fontosabb elemének az életbe lépése után történt. Hódmezővásárhely fideszes polgármestere, Lázár János ezt követően nevezte a mindszenti férfit az egészségügyi reform első áldozatának.