Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy kétszintes lakóház zsindely borítású teteje Budapesten, a Hegyalja úton. A tűzoltók többórás munkával tudták csak megfékezni a folyamatosan terjedő tüzet. A Hegyalja utat az oltás idejére mindkét irányban lezárták.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal délután két óra után sikerült eloltani a lángokat annál a budai háznál, amelynek a teteje még délben gyulladt ki - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője Molnár Péter. A tűzoltók három órakor már az utómunkálatokat végezték. Személyi sérülés nem történt - mondta az [origo]-nak Molnár.

A tűz a XII. kerületi Hegyalja út 152. szám alatt egy társasház tetőterében keletkezett. Az épület tetejét szigetelték, a tüzet valószínűleg ez okozhatta.

Az oltás idejére a Hegyalja utat mindkét irányban lezárták, a 8-as számú autóbuszok terelőúton szállították az utasokat. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint körülbelül 10 autóval 40 tűzoltó érkezett a helyszínre. Két emelőkosaras autót is megérkezett az égő házhoz, így 5-6 vízsugárral locsolták a tetőt. A Független Hírügynökség szerint korábban az egyik Hegyalja útra riasztott emelőkosaras autó balesetet szenvedett, így egy másikat kellett riasztani.