Influenza tünetekkel került intenzív osztályra egy kismama Szegeden

Vágólapra másolva!
A szegedi kórház intenzív osztályára került egy 24 éves kismama influenza-fertőzésre utaló tünetekkel. A nő állapota súlyos, de nem életveszélyes.
Vágólapra másolva!

Influenza-fertőzés tüneteivel a szegedi kórház intenzív osztályára került egy 24 éves kismama - közölte Falus Ferenc pénteken. Az országos tiszti főorvos azt is elmondta: a 21 hetes várandós nő állapota súlyos, de nem életveszélyes, nincs szüksége mesterséges lélegeztetésre.

Falus Ferenc szerint a kismamánál hirtelen alakultak ki a tünetek, és magas lázzal került a szegedi klinikára. Mint mondta, a Szolnok megyében élő állapotos nő nem volt beoltva az újinfluenza ellen.

Az országos tiszti főorvos szerint bár kevés az újinfluenzás beteg, még mindig vannak súlyos esetek: a múlt héten hatan kerültek vírusfertőzés tüneteivel intenzív osztályra, akik közül öten mesterséges lélegeztetésre is szorultak.

A H1N1-járvány idején a szakemberek többször hangsúlyozták, hogy a világjárványt okozó vírus a terhes nőket különösen veszélyezteti. Ezért is javasolták, hogy minden állapotos nő oltassa be magát. A Magyarországon regisztrált öt, H1N1-fertőzésben elhunyt várandós nő egyike sem volt beoltva.