Vágólapra másolva!
Vasvillával támadt egy családi veszekedés után egy 70 éves férfi a kiérkező rendőrre egy Borsod megyei faluban. A rendőr figyelmeztette a férfit, majd gázsprét használt és figyelmeztető lövést is leadott, de amikor ez sem állította meg a támadót, láon lőtte.
Vágólapra másolva!

Fegyvert kellett használnia a Borsod megyei Csobajon egy rendőrnek, akit egy családi veszekedéshez hívtak kedden délután. Egy 70 éves férfi vasvillával támadt a körzeti megbízottra, aki először figyelmeztető lövést adott le, majd egy célzottat - az idős ember a lábán sérült meg, kórházba vitték. A rendőrség szerint jogszerű volt a fegyverhasználat.

Az elsődleges információk szerint az idős férfi a családtagjait fenyegette. A vasvillával felfegyverkezett, 70 éves ember a helyszínre kiérkező rendőrre szintén rátámadt - közölte a megyei rendőrség szóvivője, Dobi Tamás.

Dobi szerint a rendőr először felszólította a támadót, hogy tegye le a vasvillát, de mivel ez hatástalan maradt, először gázsprét használt. Amikor erre sem reagált az idős támadó, a járőr figyelmeztető lövést adott le, de ez sem tartotta vissza a férfit. A rendőr ezután célzott lövést adott le, lábon lőtte a támadót. A mentők kórházba szállították.

A szóvivő szerint az elsődleges parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy az intézkedő körzeti megbízott "szakszerűen, jogszerűen és arányosan" járt el. A Csobaj községbe érkező rendőri erőknek nem kellett intézkedniük, a település biztonságát már semmi nem veszélyezteti. Az ügyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyomozó Ügyészség vizsgálja tovább.