Babérkoszorús ezredest vettek őrizetbe

Babérkoszorúval Ékesített Szolgálati Érdemjelet adományozott Szekeres Imre honvédelmi miniszter korábban annak az ezredesnek, akit a napokban vettek őrizetbe korrupció gyanúja miatt - írja a Magyar Nemzet.

Kiváló munkájáért Babérkoszorúval Ékesített Szolgálati Érdemjelet adományozott Szekeres Imre honvédelmi miniszter 2007-ben annak az ezredesnek, akit a napokban őrizetbe vett a katonai ügyészség a Honvédelmi Minisztériumban történt korrupció gyanúja miatt - írta pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Magyar Nemzet.

A napilap szerint T. István ezredes a szaktárca beszerzéseiért felelős HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége Nemzetközi és Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője. Az őrizetbe vételről annyit tudni, hogy olyan beszerzési szerződéseket vizsgálnak, amelyekhez köze lehetett az ezredesnek. A Magyar Nemzet szerint a tiszt közreműködésével született megállapodásokkal ugyanis kivételezett helyzetbe juttattak egyes alvállalkozókat, akik tényleges teljesítés, munkavégzés nélkül is megtarthatták megbízásaikat. Ez felvetheti a hivatali visszaélés és vesztegetés gyanúját.

KAPCSOLÓDÓ CIKK