Eladó a Hírszerző portál

Vágólapra másolva!
Árulják a Hírszerző internetes portált, felmondtak minden munkatársuknak. A lap főszerkesztője szerint fél tucat érdeklődővel tárgyalnak.
Vágólapra másolva!

Eladó a Hírszerző nevű hírportál - erősítette meg a Kreatív online-on megjelent információt kedden Gavra Gábor, az internetes lap főszerkesztője. A portál iránt féltucatnyi befektető érdeklődik, a tárgyalások jelenleg is folynak, az eddigi kiadó, a Hírszerző 2005 Kft. minden munkatársának felmondott - közölte Gavra Gábor. A kft. május végéig adja ki a Hírszerzőt. A tárgyalások most arról folynak, hogy utána ki és milyen formában vigye tovább a portált.

Szabados Krisztián, a Hírszerzőt birtokló Capital Group tulajdonosa szerint elképzelhető, hogy a politikai-közéleti lap gazdasági-elemző portállá alakul át. Szabados szerint tavaly október óta tárgyalt a Ringier lapkiadó vállalattal, ám a Ringier és az Axel Springer összeolvadási folyamata miatt ezek a tárgyalások félbeszakadtak. Eddig két komoly ajánlatot kapott, és továbbiakat vár. Az ajánlattevőkről nem közölt részleteket. Ha az ajánlatok egyikéből sem születik üzlet, akkor az internetes lap a profilváltás mellett dönt, és gazdaságpolitikai-elemző irányba indul. Ebben az esetben a szerkesztőség profilja átalakul, és gazdasági újságírókat vesznek fel - mondta.

A Capital Group cégcsoporthoz tartozó Political Capital Kft.-nek a Kreatív szerint Dél-Európában és a Perzsa-öböl térségében van egyre több ügyfele, Szabados Krisztián állítása szerint a cég az angol médiaportfólióra kíván összpontosítani.

A vezérigazgató a Facebook közösségi portálon köszönetet mondott mindenkinek, aki aggódik a Hírszerző jövőjéért. Itt is megerősítette, hogy jelenleg is tárgyal a potenciális befektetőkkel, és együttműködik a szerkesztőséggel. A dolgozók elbocsátása technikai lépés, ez azért történt, hogy az új cég azonnal át tudja venni őket.

Az Index információi szerint a Hírszerző iránt érdeklődők között van az Infocenter.hu is. Az MTI erre vonatkozó kérdésére Szabados Krisztián azt felelte: a tárgyalások lezárultáig egyik ajánlattévő kilétéről sem nyilatkoznak.