Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyzete a bíróság T. István ezredest. A magas rangú katonatiszt, akit vesztegetéssel gyanúsítanak, fellebbezést jelentett be.
Vágólapra másolva!

Elrendelte T. István előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság Büntető Kollégiumának Katonai Tanácsa. T. Istvánt a honvédelmi tárcánál leleplezett korrupciós ügyek miatt gyanúsítják vesztegetéssel. A végzés nem jogerős.

Balogh Zoltán, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője kedd délelőtt megerősítette, hogy egy embert előzetes letartóztatásba helyezett a katonai tanács, de nem nyilatkozott arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége (HM FLÜ) Nemzetközi és Szolgáltatási Igazgatóságának vezetőjéről van-e szó. Közölte: a katonai ügyészség az ügy személyi köréről továbbra sem ad ki információt.

A Fővárosi Bíróság a honlapján kora délután azt közölte: költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetés bűntette miatt O. János és társai ellen a Budapesti Katonai Ügyészségen folyamatban lévő büntetőügyben a katonai tanács április 30-án elrendelte T. István gyanúsított előzetes letartóztatását, 2010. május 30-ig. A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A Magyar Nemzet kedden azt írta (), a tiszt közreműködésével született megállapodásokkal kivételezett helyzetbe juttattak egyes alvállalkozókat, akik tényleges teljesítés, munkavégzés nélkül is megtarthatták megbízásaikat.