Mesterházy szerint nem alapít új pártot Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Kizártnak tartja Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, hogy Gyurcsány Ferenc új pártot akar alapítani. A szocialista politikus erről egy pécsi pártrendezvényen beszélt, ahol ismét az MSZP megújulásáról beszélt. Pár tüntető várta a rendezvényen, akik szerint a pártban nem újítás zajlik, hanem marakodás a pártvagyonon.
Vágólapra másolva!

Mesterházy Attila kizártnak tartja, hogy Gyurcsány Ferenc új pártot alapítana - az MSZP parlamenti frakciójának vezetője erről Pécsett, egy pártrendezvény előtt beszélt szombaton. A szocialista párt korábbi kormányfő-jelöltje hozzátette: mind tartalmilag, mind szervezetileg meg kell újulnia az MSZP-nek, ahol új személyekre is szükség lehet. Mesterházy Attila szerint a fiatal arcok mellett a generációk közötti együttműködés kell ahhoz, hogy a párt megújuljon.

A pécsi fórumon Mesterházy azt is mondta, örül minden olyan kezdeményezésnek, amely növelheti a baloldal támogatóinak számát.

A Nemzeti Demokrata Összefogás Mozgalom vezetője, Komáromi István - aki Mesterházy Attila látogatásakor négy társával tüntetett - viszont azt mondta: az MSZP-ben teljes söprésre, teljesen új arcokra van szükség. Komáromi szerint nem megújulás zajlik a szocialista pártban, hanem marakodás, amelyben a tét a "családi ezüst", vagyis a párt vagyonának megkaparintása.

Gyurcsány Ferenc a választások második fordulója után konzultációt hirdetett az MSZP megújulásáról. Pénteki blogbejegyzésében az egykori miniszterelnök arról írt, nem szeretne vezető posztot vállalni. Mesterházy Attila május elején szintén bejelentette, hogy mintegy harminc helyszínt magában foglaló, országjáró körútba kezd, hogy véleményt mondjon az MSZP elmúlt időszakáról és jövőbeni feladatairól.