A közbiztonsággal kezdi Ózdon a nemzeti konzultációk sorát a Fidesz

Vágólapra másolva!
Kedden kezdődik a nemzeti konzultációk sorozata, amelyet Orbán Viktor a Fidesz-KDNP választási győzelme után jelentett be. Az első konzultációt Ózdon tartják, ahol a közbiztonságról lesz szó.
Vágólapra másolva!

Kedden Ózdon a közbiztonsággal kezdi a nemzeti konzultációk sorát a Fidesz. Orbán Viktor Pintér Sándor leendő belügyminiszterrel és Riz Gábor országgyűlési képviselővel érkezik az észak-borsodi városba, ahol a helyi művelődési központban fognak találkozni a térség vezetőivel.

Orbán Viktor április 26-án, a parlamenti választások második fordulója után tartott nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy öt nemzeti ügyben nemzeti konzultációkat tartanak. A pártelnök akkor azt közölte, hogy a következő két-három hétben nagyobb nemzeti konzultációs eseményekre kell számítani az öt nagy nemzeti ügyben: a rend, a szociális biztonság helyreállítása, a gazdaság talpra állítása, az egészségügy megmentése és a demokratikus normák visszahozatala terén. Az első konzultáció témája a közbiztonság lesz, a második a gazdaságról szól majd.

A Fidesz képviselői a választások során többször a sürgős feladatok közé sorolták a közbiztonság javítását. Többször elhangzott az, hogy háromezer új rendőrt állítanak szolgálatba, ehhez azonban hosszú időre van szükség már csak az újoncok kiképzése miatt is. Így ennek az ígéretnek a megvalósítása is elhúzódhat, bár Orbán vállalta azt is, hogy az általa legreménytelenebbnek nevezett településeken már a kormányalakítás után közvetlenül rendőrőrsök nyílhatnak