Kétszer utalta dolgozóinak az áprilisi bért a BKV

Vágólapra másolva!
Informatikai hiba miatt kétszer utalta ki májusban az előző havi fizetést a BKV - írja az Index.hu. Egyelőre nem tudni, hogy hány dolgozót érint a hiba, de a cég becslése szerint 2 milliárd forintot utaltak tévesen. A BKV emailben kéri vissza az összeget a dolgozóitól.
Vágólapra másolva!

Kétszer utalta ki dolgozói egy részének az áprilisi munkabért a BKV - írja az Index.hu, amely szerint a hibás kifizetés akár több ezer dolgozót is érinthet. A hírportál a BKV-tól úgy tudja, hogy "banki, informatikai hiba lépett fel", és ezért ment el kétszer a májusban kifizetett pénz: azt egyelőre nem tudni, hogy a 12 ezer dolgozóból hány kapott dupla fizetést, de az Index.hu értesülése szerint mintegy 2 milliárd forinttal fizetett ki többet a cég a normálisnál.

A BKV a hiba után emailben fordult dolgozóihoz, hogy visszakérje a pénzt: a közlekedési vállalat arra kéri az érintetteket, hogy átutalással küldjék vissza, vagy személyesen vigyék el a többletet a BKV főpénztárába. A cég közölte: abban az esetben, ha téves átutalás visszautalása 2010. május 14-ig nem érkezik meg a BKV-hoz, a visszatérítésről a törvényeknek megfelelően intézkedik.

Az Index.hu szerint ilyen esetekben a hibát elkövető munkáltató nem teheti meg, hogy a kétszeres kifizetésre hivatkozva, a következő hónapban nem utalja a fizetést, júniusban legfeljebb a fizetés egyharmadát foghatja vissza. Ezért amennyiben a BKV-dolgozók nem utalják vissza a pénzt, az a közlekedési társaságnak jelentős likviditási problémát jelenthet.