Mindenkinek ígér valamennyi családi pótlékot a leendő államtitkár

Vágólapra másolva!
Módosítaná a családi pótlék rendszerét a következő kormány: akik gyermeküket nem járatják rendszeresen iskolába, azoknál a juttatási rendszert átalakítják, de ez nem a támogatás elvonását jelenti.
Vágólapra másolva!

A szociális juttatások közül a családi pótlék rendszerét kívánja elsősorban átgondolni a leendő kormány, a rendszert úgy alakítják át, hogy a családi pótlékot a gyermekek iskoláztatásához kötik - jelentette ki a Duna TV-ben Soltész Miklós, aki a leendő Orbán-kormányban várhatóan a szociális területért felel majd államtitkárként. Soltész szerint ez nem azt jelenti, hogy elveszik a juttatást azoktól, akik nem járatják iskolába a gyereküket, de a rendszer olyan lesz, ami "bíztat" arra, érdemes a gyereket iskolába járatni.

Soltész szerint jogos elvárása a társadalomnak, hogy ha valakit valamilyen támogatásban részesít - szociális segélyben, vagy más közösségi támogatásban - annak fejében az illető tegyen is valamit. Az iskolás korú gyermek elmenjen az iskolába és tanuljon, a felnőtt pedig közmunkában vegyen részt, vagy fejlessze magát - éppen a kitörést elősegítendő - mondta. A kormány támogatni fogja azokat az embereket is, akik már több éve nem dolgoznak, és önerejükből már nem képesek visszatérni a munkaerő-piacara - mondta.

A KDNP-s politikus az új kormány családpolitikájáról azt mondta, az több elemből áll majd: a gyes adott esetben három évre történő visszaállítása mellett tervezik az édesanyák részmunkaidős foglalkoztatásának megteremtését, és a családi adózás bevezetését is.