RTL Klub: Nyomoznak egy jobbikos képviselő ellen

Vágólapra másolva!
Nyomoznak az egyik megválasztott jobbikos képviselő, Samu Tamás Gergő ellen, amiért a gyanú szerint rendőrökre támadt még 2008. március 15-én. A bíróság ezért kérheti mentelmi jogának felfüggesztését. A Jobbik azt közölte, hogy ebben az esetben képviselőjük le fog mondani mentelmi jogáról. Samu Tamás Gergő tölti be az országgyűlés alakuló ülésén a korjegyzői tisztséget.
Vágólapra másolva!

Nyomoz az ügyészség Samu Tamás Gergő jobbikos képviselő - az alakuló ülés korjegyzője - ellen, mert a vád szerint több emberrel együtt rendőrökre támadt 2008. március 15-én - közölte az RTL Klub Híradója szerdán. Információik szerint a Központi Nyomozó Főügyészség rendőrségi felvételek alapján azonosította be a jobbikos képviselőt. Azután derült ki, hogy eljárás van vele szemben érvényben, hogy parlamenti mandátumot szerzett.

Értesüléseik szerint az ügyészség a 2008. március 15-i események után indított vele szemben eljárást, mert a gyanú szerint rendőrökre támadt és novemberben vádat is emeltek ellene. Az eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság kérni fogja a mentelmi jog felfüggesztésére jogosult döntését.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: Samu Tamás Gergő biztosítja a bíróságot arról, hogy nem fog mentelmi joga mögé bújni, ha a hatóságok kérik, akkor arról le fog mondani.

Samu Tamás Gergőt, a Jobbik Békés megyei elnökét Sólyom László államfő - mint az egyik legfiatalabb parlamenti képviselőt - korjegyzői feladatokra kéri majd fel a parlament alakuló ülésén.