Sárátfolyások és elárasztott pincék maradtak a vihar után

Vágólapra másolva!
Viharkárok miatt riasztották országszerte a tűzoltókat, az eső és a sár több településen utcákat öntött el, fák dőltek az utakra. Dunakeszinél egy autó beszorult az elárasztott vasúti aluljáró alá.
Vágólapra másolva!

Országszerte több mint nyolcvanszor riasztották a tűzoltókat viharkárokhoz csütörtök délutánig. Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém, Somogy, Tolna és Pest megyében volt a legtöbb káreset.

Fejérben Bakonycsernyén sáros áradat öntötte el a falu főútját, és sárátfolyás nehezíti a közlekedést Pákozd és Sukoró között is. Veszprém megyében egy nádfedeles házba villám csapott és kigyulladt. Komárom-Esztergomban szintén sárátfolyások alakultak ki a sok esőtől, emiatt Kecskéd és Bokod között is nehezebben lehet közlekedni. Somogyban főleg pincék, alagsorok szivattyúzásához, Tolnában fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat.

Szentes György tájékoztatása szerint Pest megyében eddig 12 bejelentés volt, Dunakeszinél egy vasúti aluljáróban másfél méteres víz gyűlt össze, és egy személyautó beszorult az aluljáró alá.

Több Borsod megyei településen is dolgoznak a tűzoltók a csütörtökön hirtelen lezúduló eső miatt. Nyékládházán és Bükkaranyoson is több háznál szivattyúzni kell. A Nyékládháza és Emőd közötti utat le kellett zárni. Több helyen utcákat öntött el a hegyről lezúduló csapadék.