Benyújtották az első három fideszes törvényjavaslatot

Vágólapra másolva!
Az állami vezetés új struktúrájának kialakítását célzó törvényjavaslatokat nyújtott be elsőként a Fidesz-KDNP pénteken. A javaslatok szövege egyelőre nem került fel az országgyűlés honlapjára.
Vágólapra másolva!

Az országgyűlés honlapjára felkerült péntek délután az első három fideszes törvényjavaslat. Mind a hármat ugyanaz a három politikus nyújtotta be közösen: Navracsics Tibor leendő közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki kormányfőhelyettes is lesz, Répássy Róbert, aki sajtóhírek szerint az igazságügyért felelős államtitkári posztra számíthat, és a Rétvári Bence KDNP-s képviselő.

Az első témája az alkotmány módosítása, a második a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormánytagok és államtitkárok jogállásáról szól, a harmadik pedig a minisztériumok felsorolásáról. Egyik törvényjavaslat szövege sem olvasható egyelőre az országgyűlés honlapján.

Balog Zoltán fideszes képviselő az [origo] tudósítójának a parlamentben azt mondta: arról az alkotmánymódosítási javaslatról van szó, amely lehetővé teszi miniszterelnök-helyettesi poszt létrehozását.

Péntek délután a Jobbik három képviselője, Balczó Zoltán, Gyöngyösi Márton és Szávay István határozati javaslatot nyújtott be a trianoni döntés évfordulójának nemzeti emléknappá nyilvánításáról. Az LMP leendő frakcióvezetője, Schiffer András a házszabály módosítására nyújtott be egy határozati javaslatot. Egyelőre ezek szövege sem érhető el az országgyűlési honlapról.