Meghosszabbították a rendőrök szerint vérengzésre készülő diák előzetesét

Vágólapra másolva!
Augusztus 13-ig előzetes letartóztatásban marad a bíróság szerdai döntése alapján az a diák, aki a rendőrség szerint 22 ember életét kioltó lövöldözésre készült. A fiatalembert februárban fogták el. A végzés nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A bíróság három hónappal meghosszabbította annak a budapesti egyetemistának az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint tömegmészárlásra készült. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 22 éves hallgatója a rendőrség szerint körülbelül másfél évig készült a gyilkosságokra, és összesen 22 emberrel akart végezni, elmondása szerint minden élet egy-egy szörnyű évét jelentette volna.

A fiatalember saját internetes oldalán, illetve több, külföldi iskolai merényletekkel foglalkozó fórumon is utalt a közelgő mészárlásra, a rendőrök egy füles alapján kezdték el figyelni. A gyanú szerint saját egyetemén vagy egy bevásárlóközpontban akart lecsapni áldozataira, ehhez fegyvere is volt, amelyet engedéllyel tartott.

Internetes naplójából az is kiderült: miután véghezvitte tervét, magával is végezni akart. Az egyetemista betegesen vonzódott az iskolai merényletekhez, ezt ő maga mondta el a rendőröknek, ezért is kezdett el sportlövészetre járni. A diák már többször magával vitte fegyverét az egyetemre, elmondása szerint ő maga sem érti, miért nem gyilkolt.

A fiatalember ellen emberölés előkészületének bűntette miatt indított nyomozást a rendőrség, február 13-án került előzetesbe. A Fővárosi Bíróság pénteki tájékoztatása szerint a gyanúsított előzetes letartóztatását szerdán hosszabbította meg a Budai Központi Kerületi Bíróság újabb három hónappal, vagyis augusztus 13-ig. A végzés nem jogerős.