A balatoni vasutat is megtépte a vihar

Vágólapra másolva!
A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon 130-150, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon pedig 10-15 perces késésekre kell számítani szombat éjjel. Az országon átvonuló vihar ugyanis több helyen is megrongálta a felsővezetékeket.
Vágólapra másolva!

Késésekre kell számítani több magyarországi vasútvonalon a viharos időjárás okozta károk miatt - közölte a Mávinform szombat este. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon két helyen is megrongálta a vihar a felsővezetéket, fél 6-tól 7 óráig állt a vonatforgalom a szakaszon.

7-kor azonban Székesfehérvár és Szabadbattyán, majdnem fél órával később pedig Dinnyés és Székesfehérvár között kellett lezárni egy vágányt a felsővezeték meghibásodása miatt. A vonalon emiatt egy ideig 30-40 perc késéssel közlekedtek a vonatok - írja a Mávinform.

A vonalon nem sokkal este 9 óra előtt fa dőlt a sínekre, ami elszakította a felsővezetéket. A fát csak éjfél körülre tudják majd eltávolítani, és ezután kezdődhet a felsővezeték helyreállítása. A MÁV-Start Zrt. a közlemény szerint már megrendelte a pótlóbuszokat, amiket a Volán nem tud biztosítani. A vonalon 130-150 perces késésekre kell számítani. A menetrendszerű közlekedés csak holnap reggelre állhat helyre.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon is megrongálódott a felsővezeték szombat este 8 órakor Ercsi és Iváncsa között. Itt 10-15 perc késés adódhat.

A viharos időjárás hátteréről bővebben az OzoneNetwork folyamatosan frissülő cikkében olvashat.