A pénzügyőröket is a gátakra vezényelték a rendkívüli árvíz miatt

Vágólapra másolva!
A Vám- és Pénzügyőrség járőreit és nyomozóit is a gátakra vezényelték Borsodban, hogy segítsék a településen védekező önkormányzatokat a rendkívüli árvízhelyzetben. A Bódva és a Sajó mentén mintegy 100 pénzügyőr teljesít szolgálatot az éjjel, de szükség esetén a pénzügyőr-tanoncokat is kiküldik a folyóhoz.
Vágólapra másolva!

A rendkívüli árvízhelyzet miatt vasárnap este több mint 100 pénzügyőrt vezényeltek Borsod megyébe - jelentette be a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense. A vámosok elsősorban a védekezési munkálatokban vesznek részt Emődön, Edelényben és Szendrőben.

A VPOP szerint érkeztek pénzügyőr járőrök és nyomozók Sátoraljaújhelyről, Egerből, Miskolcról, Budapestről, Salgótarjánból, Nyíregyházáról és Székesfehérvárról is. A Vám- és Pénzügyőrség a rendkívüli árvízhelyzet miatt ajánlotta fel segítségét a megyei védelmi bizottságnak.

A pénzügyőrök mindaddig a térségben maradnak, amíg a veszély nem hárult el. Amennyiben a helyzet továbbra is megköveteli, úgy hétfőn a pénzügyőr iskoláról is több tucat tanuló érkezik majd Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe - közölték.

Az árvízhelyzetről szóló összefoglaló cikkünket itt találja.