Előzetes letartóztatásba került Hagyó Miklós

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a BKV-ügyben meggyanúsított Hagyó Miklós volt szocialista országgyűlési képviselőt és főpolgármester-helyettest a Budai Központi Kerületi Bíróság hétfőn. H. Éva és L. Ottó házi őrizetbe került.
Vágólapra másolva!

Elrendelte Hagyó Miklós előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság hétfőn délután, miután az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bizonyosítás megnehezítésének veszélyére hivatkozva kérte azt. Hagyót és két korábbi munkatársát, L. Ottót és H. Évát bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A kérés ellenére Hagyó volt munkatársait házi őrizetbe helyezte a bíróság.

Hagyó mentelmi joga pénteken szűnt meg hivatalosan, az új országgyűlés megalakulásával, melyben nem szerzett mandátumot. Az új képviselők eskütétele után néhány perccel közölte a rendőrség, hogy meggyanúsítja őt. Hagyó a rendőrség gyanúja szerint a főváros közlekedési ügyekért felelős egykori alpolgármestere, közvetlenül vagy közvetítői útján - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon keresztül - utasításokat adott a BKV Zrt. vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetői részére, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Hagyót péntek este őrizetbe vették. Hagyó őrizetben töltött első éjszakájáról korábbi cikkünkben, itt olvashat, meggyanúsításának okáról és előzményeiről pedig itt talál részleteket.