Indítványozza az ügyészség Hagyó előzetes letartóztatását

Vágólapra másolva!
A szökés, elrejtőzés és a bizonyosítás megnehezítésének veszélyére hivatkozva indítványozza hétfőn az ügyészség Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes és két munkatársa előzetes letartóztatását. Hagyót pénteken gyanúsította meg a rendőrség a BKV-ügyben, azóta őrizetben van.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség hétfőn indítványozza Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes és két korábbi munkatársa, L. Ottó és H. Éva előzetes letartóztatásának elrendelését - közölte hétfő reggel a Fővárosi Főügyészség. A három embert bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint az előzetes letartóztatás elrendelése mindhárom gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt szükséges és indokolt.

Hagyó mentelmi joga pénteken szűnt meg hivatalosan, az új országgyűlés megalakulásával, melyben nem szerzett mandátumot. Az új képviselők eskütétele után néhány perccel közölte a rendőrség, hogy meggyanúsítja őt. Hagyó a rendőrség gyanúja szerint a főváros közlekedési ügyekért felelős egykori alpolgármestere, közvetlenül vagy közvetítői útján - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon keresztül - utasításokat adott a BKV Zrt. vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetői részére, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Hagyót péntek este őrizetbe vették. Hagyó őrizetben töltött első éjszakájáról korábbi cikkünkben, itt olvashat, meggyanúsításának okáról és előzményeiről pedig itt talál részleteket.