Két új csuklós buszt tesztel a BKV

Vágólapra másolva!
Két új, alacsonypadlós csuklós buszt állít tesztüzembe a BKV hétfőtől. Az Ikarus és a Kravtex gyártmányai a 239, a 139, majd a 173-as busz vonalán közlekednek a jövő hét végéig. Utazni ingyen lehet rajtuk, a társaság jegy helyett az utasok véleményét kéri.
Vágólapra másolva!

Ingyen utazhatnak az utasok azon a két csuklós buszon a fővárosban, amelyeket hétfőtől állít forgalomba tesztelés céljából a BKV. A társaság jegy vagy bérlet helyett azt kéri az utazásért cserébe, hogy az Ikarus, illetve a Kravtex gyártmányain utazók osszák meg véleményüket velük a buszokról. Hétfőn, kedden és szerdán a 239-es, csütörtökön és pénteken a 139-es, szombattól egy héten át pedig a 173-as vonalán járnak a tesztbuszok - közölte a társaság.

Az Ikarus V187 és a Credo Citadell 19-es egyaránt alacsonypadlós, légkondicionálóval felszerelt, nagyvárosi közlekedésre tervezett jármű, amelyeknél a második ajtóhoz rámpát szereltek a mozgáskorlátozottak számára (tulajdonságaikról bővebben a cég honlapján olvashat). A BKV telefonon vagy e-mailben várja az utasok véleményét a két prototípusról, amelyeket ezek figyelembevételével fejlesztenek majd tovább.