Kétnapos tanítási szünet lesz Nágocson a vihar miatt

Vágólapra másolva!
Kétnapos tanítási szünetet rendeltek el a Somogy megyei Nágocson hétfőn a vihar okozta károk miatt, a tető is beázott, ezért a polgármester balesetveszélyesnek nyilvánította az iskola épületét és a sűrűn beültetett parkot, miután hatalmas fákat csavart ki gyökerestől a szél.
Vágólapra másolva!

Kétnapos tanítási szünetet rendeltek el a Somogy megyei Nágocson, mert balesetveszélyes lett az iskola épülete, miután a tető beázott, és a sűrűn beeültetett park is, ahol hatalmas fákat csavart ki gyökerestől a szél. A tűzoltók javaslatára kiürítették az anyaotthon egyik szárnyát is, attól félve, hogy a viharos szélben megdőlt fenyő rázuhan az épületre.

Egy kidőlt fa elszakított egy villanyvezetéket, így hajnali három órától délután kettőig nem volt áram a faluban. Két kéményt is ledöntött a szél, három fát is kellett kivágni, és ez a sors vár másik háromra, amelyek lakóházakat veszélyeztetnek - sorolta tovább a károkat Pál Imréné polgármester. Az egyikben egy négygyerekes család lakik, ők az épület egy távolabbi részébe húzódtak, amíg megérkezik a segítség és kivágják a viharban megdőlt hatalmas fenyőfát. A polgármester szerint az emberek segítenek egymásnak a károk felszámolásában, és a közhasznú munkások is folyamatosan dolgoznak.