Apad az Ipoly és a Zagyva

Vágólapra másolva!
Kedd estére elállt az eső Nógrádban, apad az Ipoly és a Zagyva felső folyásánál is normalizálódott a helyzet, újabb árhullámra már nem számítanak a katasztrófavédelmi szakemberek. Nógrádban egy halálos áldozatot követelt a védekezés.
Vágólapra másolva!

Ipolytarnócon az Ipoly 411 centiméteres vízállása délutánra 390 centire apadt, s ugyan Balassagyarmat térségében még harmadfokú készültség van érvényben, az Ipoly már nem veszélyeztet házakat - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó János, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnoka. Kedd estére az eső is elállt Nógrádban.


A Zagyva víztározói megteltek, a mátraverebélyiből már nem tudják szabályozni a vízszintet, viszont a Bátonyterenye határában lévő Maconkai tó zsilipjének tetejét még nem érte el a víz, így felfogják a Szuha felől érkező utánpótlást, s szakaszolva engedik tovább a Zagyvát - közölte a Független Hírügynökséggel Lavajné Dóka Éva, Bátonyterenye polgármestere, aki hozzátette, hogy újabb árhullámra már nem számítanak.

Nógrádban egy halálos áldozatot is követelt a víz elleni védekezés: Pásztón hétfőn egy férfi infarktust kapott, amikor a pincéjéből a vizet szivattyúzta ki, életét a mentők már nem tudták megmenteni - közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság nógrádi parancsnoka.