Csaknem 30 millió forint gyűlt össze az ítéletidő károsultjainak

Vágólapra másolva!
Péntek reggelig 118 ezren hívták az 1752-es Nemzeti Segélyvonalat, ahol az emelt díjas hívásokból több mint 29 millió forint gyűlt össze. A pénzadományok várhatóan jövő héten jutnak el az árvízkárosultakhoz a segélyszervezeteken keresztül.
Vágólapra másolva!

Összesen több mint 118 ezren hívták péntek reggelig az 1752-es Nemzeti Segélyvonalat, hogy hívásonként 250 forinttal segítsék az árvízkárosultakat. A 250 forintos emelt díjas hívásokkal eddig már több mint 29 millió forint gyűlt össze, amely a Nemzeti Segélyvonal mögött álló öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül jut el a rászorultakhoz. A szervezetek várhatóan már a jövő héten juttatják célba a pénzadományokat.

A www.nsv.hu honlap főoldalán működő gyűjtőszámlálón pillanatról pillanatra követhető, hogy éppen mennyi emelt díjas hívás érkezett a Nemzeti Segélyvonalra.

Az elmúlt napok időjárása miatt bajbajutottak számára a három hazai mobilszolgáltató is közös adománygyűjtésbe kezdett. Szerda dél óta a 1749-es telefonszámra várják a hívásokat vagy a rövid szöveges üzeneteket; minden hívás vagy "ÁRVÍZ" kezdetű SMS 200 forintba kerül. A pénzt a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.